~layan~

Thursday, 24 May 2012

Freemason in Malaysia...watch out!!

I heard about it before through my friends..n Im wondering...emm..what is freemason?? What its all about.. why we need to avoid n beware with its influence...why why why??? Hence the investigation begin..hee =D
Start with this...syiling baru kat msia..TERlepas pandang kot..Ni baru syiling 10sen..yg lain2 pon ada..
If u wanna c more just clicks at this
http://www.ar-rifke.com/tag/artis-pejuang-freemason

SEJARAH FREEMASON DI MALAYSIA

 
Pertubuhan Freemason di Malaysia adalah didaftar di bawah Akta Pertubuhan 1966. Pada tahun 1977 ia mempunyai 55 perkumpulan (lodges) dan 2,984 ahli. Malah ketika menjawab soalan Tuan Guru Nik Abdul Aziz (PAS-Pengkalan Chepa) di parlimen pada 25 Oktober 1978, Datuk Husein Onn berkata Kerajaan hingga kini tidak bercadang untuk mengharamkan pertubuhan (Freemason) itu.Walaupun mengakui ianya bercanggah dengan aqidah Islam dan ramai golongan elit dan berpengaruh dari kalangan umat Islam negara ini yang menyertainya.

Freemasonry serta tunjang Zionisme telah lama bertapakdi Malaysia. Freemasonry dikatakan telah berselindung di sebalik gerakan keagamaan di Malaysia. Hakikatnya,mereka membawa masyarakat ke arah kebebasan serta kehidupan anti-Tuhan. Kajian secara terperinci perlu dilaksanakan terhadap kewujudan Freemasonry diMalaysia.

Antara bukti kewujudan Freemasonry adalah;
1.Gerakan Sisters In Islam
2.Agama Kerajaan Langit Ayah Pin
3.Fahaman Sosialisme dan Komunisme
3.Freethinkers
4.Islam Liberal
5.Gereja antiKhatolik (tidak semua)
6.Sistem politik demokrasi British
 

Fremasonry adalah gerakan rahsia Yahudi untuk menghancurkan agama-agama dan bangsa lain di dunia untukmenjadikan bangsa Yahudi sebagai penguasa tunggal dunia. Baik Islam,Kristian,Hindu atau sebarang agama sekalipun,Freemasonry akan cuba menyerap kedalamnya dan merosakkan nilai-nilai baik setiap agama. 'jew is threat to human civilization' Zionisme dan Freemasonry adalah nadi yahudi hari ini dan formula mereka mewujudkan negara Israel Raya.

Israel Raya bukan hanya sekitar Gaza...tetapi seluruh dunia. 'Bangsa-bangsa lain hanyalah haiwan peliharaan kaum yahudi'. Maka tiada satu bangsa pun akan terlepas daripada mata Zionisme 'the all seen eyes'...walau sekecil mana sekalipun...termasuk bangsa Melayu.

Sejarah di Malaysia.
Sekitar tahun 1930 - 1950 Freemason pernah mendapatkan penganutnya daripada murid-murid nakal Malay College KualaKangsar,Perak yang sering melanggar peraturan. Golongan pelajar ini telah bertemu dengan seorang British setiapkali mereka 'mencuri keluar' dari asrama. Mereka sentiasa berlindung di rumah warga British tersebut dan disanalah mereka didekati oleh Freemasonry.

Warga British berkenaan merupakan penganut veteran Freemasonry dan dia memperkenalkan anak-anak muda tersebut kepada gerakan rahsia itu dari A hingga Z. Kebetulan,di MCKK sendiri terdapat golongan pengajar yang kebanyakannya warga Britain ketika itu merupakan pengikut Freemasonry.Wallahua'lam..

  
Try to look at this ya..semua KEBETULAN kot..Wallahua'lam.. Kat UMT plak..
 In putrajaya..

GAMBAR DI ATAS.. SAMA SEPERTI DI UNIMAS, UMT DAN PUTRAJAYA. SEBELAH MASJID PULAK TU.. KALAU VERTICAN CITY SEBELAHNYA GEREJA.. DI BAWAH SEPERTI SENIBINA BANGUNAN UNIMAS... 
 

2 comments:

  1. akak perasan jugak lambang tu, tapi tak berapa nak ingat la die punye nama, btw skang dah tau.. hehe thanks for the above information :) . Salam Ukhwah.. (^_~)

    ReplyDelete
  2. Sama2 kak..kadang2 kite terlepas pandang kan..tak sedar yg kite dibelenggu dgn unsur2 yg mcm tu..salam ukhwah toOOO =)

    ReplyDelete